новини, події, афіша
НОВИНИ, ПОДІЇ, АФІША
12-10-2022
Концерт «Присвята Лятошинському»

10 жовтня 2022 року до Черкаського музичного фахового коледжу ім. С. С. Гулака-Артемовського, не дивлячись на складні воєнні обставини й умови, завітали столичні майстри музичного мистецтва, знайомлячи публіку з прекрасною українською і мало відомою музикою 20 століття в рамках культурно-мистецького проекту “Український  спротив” міжнародного фестивалю “Музичні Імпрези України” 2022!

Концерт "Присвята Лятошинському" відбувся за участі блискучої київської команди артистів: заслуженої артистки України, солістки Національного академічного театру оперети Ірини Беспалової - Примак (сопрано), лауреата міжнародних конкурсів Маркіяна Свята (баритон), дипломанта міжнародних конкурсів, провідного концертмейстера Національної музичної академії України Олени Якуніної (фортепіано), за технічної підтримки звукорежисера Володимира Пірожака.

Головною метою проведеного заходу стала популяризація української класичної музики, що є невід’ємною частиною історії нашого народу. За словами артистів наша культура, наші пісні є найбільшою зброєю. Те, що зараз так активно намагається знищити агресор.  Як каже Маркіян Васильович Свято: «…Все українське - це ідентифікація нашого народу…». Справді, в кожному вірші, пісні, прислів’ї та приказці є те, що об'єднує нас, як народ.

Програма концерту складалася з творів видатного українського композитора ХХ століття Бориса Лятошинського. Усі обробки були написані у 1941-1942 роках - в часи Другої Світової війни. Представлені твори надзвичайно глибоко відображають ставлення й переживання композитора за Україну, яка довгий час страждала в окупації під час Другої Світової війни.

Вагомим чинником також є те, що концерт відбувався в бомбосховищі, що психологічно посилювало вплив й давало змогу замислитись над актуальністю цих творів наразі. Солістка Ірина Беспалова-Примак  зазначає: «В цих стінах ми ще раз доводимо всьому світу, і в першу чергу - собі, що ми - нескорені, ми - незламні і ми переможемо!».

Виконавці наголошують, що їхній виступ був не можливістю продемонструвати свою майстерність в музиці, а найперше - можливістю представити широкому колу слухачів українську музику - наше головне надбання.

Борис Лятошинський - засновник українського музичного модернізму ХХ століття був, як ковток свіжого повітря для української класики. Композитору було важко творити українську академічні музику у часи СРСР, потерпаючи від радянської критики. Проте у відповідь на критику казав, що над кожним дисонуючим акордом стоїть болюче слово.

А.Владімірцева, студентка 1 курсу спеціалізації “Теорія музики”

       



23-04-2024



Щиро вітаємо Терехова Гавриїла та його викладачку Окунєву Ірину Олександрівну з найвищою нагородою - ГРАН-ПРІ у IV Всеукраїнському конкурсі молодих піаністів KyivSmartPiano-2024
 


22-04-2024



20 квітня 2024 відбувся 6-й Всеукраїнський конкурс виконавців на духових та ударних інструментах «Черкаські сурмачі»
 





Вітаємо з вдалими виступами на великій сцені наших студенток, які долучились до музичного проєкту STAGE BAND «Паралелі», організованого Черкаською обласною філармонією
 





12 квітня 2024 відбулася цікава і важлива розмова з Мариною Долгіх у заході "Між нами, музикознавцями" в Черкаському музичному фаховому коледжі ім. С.С. Гулака-Артемовського
 


21-04-2024



23 квітня 2024 о 17:00 - Перший композиторський концерт студентки Анни Педан "Мелодії душі"
 


18-04-2024



Вітаємо з Гран-прі хор студентів Черкаського музичного фахового коледжу імені С.С. Гулака-Артемовського
 





17 квітня 2024 в органній залі коледжу відбувся вечір пам’яті загиблого на війні військового Ігоря Гордієнка, колишнього випускника нашого навчального закладу
 


17-04-2024



10 квітня 2024 року в затишному залі Черкаського музичного фахового коледжу відбулося яскраве свято музики «Парад імпровізацій»
 


12-04-2024



Вітаємо студенток Анастасію Владімірцеву та Дар'ю Лісовську із публікацією їх статті в найпрестижнішому журналі України
 





10 квітня 2024 студенти Черкаського музичного фахового коледжу ім. С.С. Гулака-Артемовського виступили перед пораненими військовими, які проходять реабілітацію в одній з черкаських лікарень
 


24-03-2024



30 березня 2024 о 17:00 - Концерт органної музики заслуженого артиста України Максима Сидоренка
 





29 березня 2024 о 16:00 - «Весна іде, красу несе…», концерт творчих колективів та солістів спеціалізації "Народні інструменти"
 


21-03-2024



27 березня 2024 о 14.45 - "День відкритих дверей" циклової комісії "Музичне мистецтво естради"
 


20-03-2024



15 березня 2024 в коледжі в рамках проведення тижня педагогічної практики відбувся концерт з концертмейстерського класу
 





13 березня 2024 відбувся концерт присвячений світлій пам'яті Володимира Івасюка. Цього року одному з найталановитіших представників української музики ХХ століття виповнилося б 75
 


 
© Черкаське музичне училище ім. С.С.Гулака-Артемовського, 2009. Усі права застережені Розробка: І. Колісник