новини, події, афіша
НОВИНИ, ПОДІЇ, АФІША
12-12-2019
Святковий фестиваль «Музичний дарунок на Миколая»

17 грудня 2019 року в Черкаській обласній філармонії відбулось цікаве дійство – святковий фестиваль «Музичний подарунок на Миколая», де головною діючою особою виступив Біг-Бенд Черкаського музичного училища ім. С.С.Гулака-Артемовського. Організаторами цього свята були Черкаське музичне училище, Черкаська обласна філармонія, ГО «Фонд сприяння розвитку джазового мистецтва України «Джаз-Палітра» та КУ «Обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи ЧОР».



Фестиваль розпочався ігровою музичною програмою у фойє філармонії під назвою  «Ну-мо, session!». Метою її було зацікавлення юних та молодих музикантів джазовою музикою. Конкурсні завдання розробила викладач музичної літератури Черкаського музичного училища Яворська Л.М., а проводили саму програму студенти музично-теоретичного відділу Александрова К. та Сіренко А. Вони представили учасникам різні оригінальні конкурси – це і вікторина «Вгадай джазовий стандарт», і конкурс на знання джазових зірок та джазових термінів, і завдання для вболівальників. В розважальній програмі брали участь  5 команд учнів  всіх п’яти дитячих музичних шкіл міста Черкаси. Кожна з них мала свою емблему та назву, виявила неабиякі знання в сфері джазу і була нагороджена різдвяними подарунками та призами. Цікавою знахідкою програми була відеотрансляція на екрані відеокадрів сучасних джазових колективів та давні кадри виникнення джазу на початку або середині 20 століття. Цей оригінальний відеоряд був підібраний викладачем Черкаського музичного училища Помогайбо О.Ю.

Поряд з ігровою локацією святкового шарму до дня Миколая додали  виставка-продаж сувенірної продукції від майстрів Черкащини, які представили різні ялинкові прикраси, ляльки-мотанки, смачні та яскраво розфарбовані пряники і кожний відвідувач дійства міг підібрати для своїх рідних  подарунки. Неможливо було промайнути і яскраві фотозони – сфотографуватись на пам’ять у джазових та різдвяних тонах.



Апофеозом фестивалю став святковий концерт Лауреата всеукраїнських та міжнародних фестивалів та конкурсів Біг-Бенду Черкаського музичного училища ім. С.С.Гулака-Артемовського під керівництвом диригента Михайла Євтушенка.
Концертна програма цілком відповідала святковому настрою глядача, де були запропоновані заздалегідь підібрані та аранжовані диригентом різдвяні теми, відомі джазові стандарти та джазові обробки популярних хітів. Із великим захопленням публіка сприймала виступ київської джазової співачки Марії Пясецької-Жігінас, яка своєю самобутньою джазовою манерою та тембрально насиченим голосом відразу захопила публіку. Віртуозно, блискуче і різнобарвно прозвучали соло черкаських улюбленців  – заслуженого працівника культури України, саксофоніста Миколи Євпака та трубача Валерія Кириченка. Зачарували своїм вокальним дуетом і студенти 4 курсу Бугаєнко Анастасія та Лизогуб Дионисий.

Родзинками концерту стали виступи ансамблю саксофоністів у складі Іллюшиної А., Акіма К., Баглюка Д., Демченко О. та Озеран Д. (керівник – Михайло Євтушенко) та вокального ансамблю “Jazz Voice” у складі Бондарчука О., Бугаєнко А.,Горащенка А., Корженевської Д., Лизогуба Д., Лихолай К. та Татаровської Р. (керівник – Лариса Красавіна). Вони отримали від глядачів гучні оплески та оклики «Браво!».

Феєричним виявився і фінал концерту. По задуму диригента це був дуже вдалий та оригінальний номер,- спочатку на рифі теми “Isn't she lovely" - Stevie Wonder Михайло Євтушенко представив весь склад оркестру, а потім, коли відомий хіт зазвучав повністю, він перетворився в тему для “jam-session” і почергово на сцену стали виходити бажаючі позмагатись в мистецтві імпровізації і юні музиканти, і метри джазу, - Даниїл Баглюк, Анна Іллюшина (саксофони), Іван Лінник (електрогітара), Валерій Кириченко (труба) та Микола Євпак (саксофон).

Зал філармонії був наповнений глядачами майже повністю, тому і підтримка публіки відчувалась після виконання кожного номеру концерту. На фестиваль з’їхались поціновувачі джазу зі Сміли, Золотоноші, Звенигородки, Мошен та ін.. Тому хочеться побажати організаторам частіше влаштовувати такі заходи, зацікавлювати дітей та молодь джазовою музикою, піднімати джазовий настрій всім бажаючим її слухати, насолодитись атмосферою справжнього свята!

Завідувачка ц/к «Музичне мистецтво
естради», викладач-методист Л.М. Красавіна

       



05-03-2024



Минулого тижня в коледжі відбувся гала концерт-нагородження переможців 11 конкурсу на краще виконання твору українських композиторів імені Гулака-Артемовського
 


20-02-2024



В ці дні ми згадуємо перших Героїв, нашу Небесну Сотню, які показали всьому світу могутність духу, неосяжну любов до рідної Батьківщини, відвагу та мужність
 


13-02-2024



14 лютого 2024 о 14.45 - Концерт "МЕЛОДІЯ ДВОХ СЕРДЕЦЬ"
 


09-02-2024



11 конкурс Черкаського музичного коледжу на краще виконання творів українських композиторів. Прийом заявок триває
 


08-02-2024



7 лютого 2024 студенти Черкаського музичного фахового коледжу ім. С. С. Гулака-Артемовського знову завітали з міні концертом в рамках проекту "СИЛА МУЗИКИ" міжнародного фестивалю "Музичні Імпрези України" до однієї з черкаських лікарень.
 


01-02-2024



31 січня 2024 до коледжу завітали представники благодійного фонду «Час Надії», під керівництвом відомого капелану Лори Когут, яка наразі знаходиться на фронті, а саме заступниця фонду – Інна Шафорост та представниця громадської організації «Ти потрібен нам» - Аліна Діденко
 


30-01-2024



24 січня 2024 року відбулася творча зустріч із знаною українською скрипалькою Мирославою Которович зі студентами та викладачами коледжу
 


23-01-2024



Цими днями були проведені заняття з історії України, які були присвячені 70 річниці утворення Черкаської області
 


31-12-2023



Інтерв'ю з диригентом Академічного симфонічного оркестру Черкаської обласної філармонії Олександром Дяченком провела студентка спеціалізації "Теорія музики" Анастасія Владімірцева
 


23-12-2023



21 грудня 2023 року відбувся Різдвяний терапевтичний концерт із серії "Мистецькі пігулки" за підтримки ГО "ІмпрезаТерра"
 


19-12-2023



Вітаємо наших студенток, які вибороли почесні місця у Всеукраїнському мистецькому конкурсі-фестивалі дитячої та юнацької творчості "Козацький шлях"
 


16-12-2023



26 грудня 2023 о 18:00 - Концерт-лекція "Сила історії міста Черкаси"
 


06-12-2023



4 грудня 2023 в гості до коледжу завітали представники відділення ВБО "Турбота про літніх в Україні". З нагоди Міжнародного дня волонтера студенти та викладачі підготували концертну програму для запрошених гостей
 


 
© Черкаське музичне училище ім. С.С.Гулака-Артемовського, 2009. Усі права застережені Розробка: І. Колісник