новини, події, афіша
НОВИНИ, ПОДІЇ, АФІША
22-02-2018
Парад Біг-Бендів України 2018

Більше 20 років існує Біг-Бенд  Черкаського музичного училища ім. С.С.Гулака-Артемовського та здійснює активну концертну  діяльність, даруючи своїм шанувальникам таїнство зустрічі з музикою джазу. Він є лауреатом Всеукраїнського конкурсу  духових та естрадних оркестрів «Таврійські сурми», звання Лауреата на Всеукраїнському джазовому фестивалі «Зимові джазові зустрічі» ім. Є.Дергунова в м.Києві (2014, 2016р) та Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Джаз над морем»(Скадовськ, 2017р), постійно бере  участь у Міжнародних джазових фестивалях «Черкаські джазові дні».

Наполеглива робота колективу під керівництвом заслуженого працівника культури України Миколи Євпака та диригента Михайла Євтушенка не пройшла непоміченою серед знаних митців джазу і у 2016 році Біг-бенд  став членом Асоціації естрадних та джазових оркестрів України та отримав сертифікат за підписом Голови Асоціації, народного артиста України Марка Резницького.

Діяльність Асоціації пов’язана з різноманітними культурно-мистецькими акціями, направлених на розвиток українського джазу  і зокрема, на підтримку естрадних та джазових колективів України. Одним із найдійовіших заходів Асоціації естрадних та джазових оркестрів України став 3-й Парад Біг-Бендів України ім.Є.Дергунова, який проводився в м. Києві за ініціативи відповідального секретаря Асоціації, вдови Євгена Дергунова Галини Макаренко-Дергунової. Парад відбувся  у Колонній залі Національної філармонії України під патронатом Національної музичної спілки, Асоціації естрадних та джазових оркестрів України та журналу «Джаз» . Завдяки взаємозв’язкам Черкаського музичного училища та черкаської громадської організації «Фонд сприяння розвитку джазового мистецтва України «Джаз-Палітра» з  Асоціацією естрадних та джазових оркестрів України Біг-Бенд  Черкаського музичного училища ім. С.С.Гулака-Артемовського був запрошений до участі у Параді Біг-бендів.

У Параді брали участь 4 джазових колективи – Jazz - band Київського національного університету культури та мистецтв (керівник та головний диригент Григорій Постой), Біг-бенд Черкаського музичного училища ім. С.С.Гулака-Артемовського (керівник та головний диригент – заслужений працівник культури України  Микола Євпак), Big-band Дніпропетровської музичної академії ім. М.Глінки (керівник і диригент, заслужений діяч мистецтв України  Юрій Паламарчук) та Біг-бенд муніціпального оркестру «Полтава» (керівник і диригент, заслужений артист України  Едуард Головашич).

Черкаський Біг-бенд представив нову цікаву та різноманітну програму із відомих джазових композицій від свінгу до сучасного джазу. Оркестрові композиції були насичені динамічними контрастами, технічними імпровізаційними соло  - Валерія Кириченка (труба), Василя Ісько (тромбон), Олександра Лісуна (тромбон), Дмитра Лазарєва (саксофон), Івана Лінника (електрогітара). Дуже злагоджено прозвучали перегуки оркестрових груп саксофонів, труб та тромбонів, які супроводжувались сінхронними поворотами  корпусу музикантів, що  було оригінальною сценічною знахідкою. Крім цього, композицію “AIN’T SHE SWEET” (Ar. A Bob Warnaar) музиканти оркестру виконували із вокальними вставками, що теж досить вразило глядацьку аудиторію.

Цікавою родзинкою концертної програми бенду були яскраві виступи вокалісток – студентки 2 курсу відділу «Музичне мистецтво естради» Черкаського музичного училища ім. С.С.Гулака-Артемовського  Катерини Лихолай та викладачки Київської академії  музики ім. М.Глієра Марії  Пясецької- Жігінас. Катерина Лихолай виконала відому композицію  “Mr. PAGANINI” ( Sam Coslow), супроводжуючи свій спів виконанням імпровізаційних соло на скрипці, за що публіка щедро її нагородила гучними оплесками та вигуками «Браво!». Марія Жігінас вразила глядачів не тільки оригінальною манерою виконання, різноманітними динамічними барвами а і повною свободою перевтілення на сцені в композиціях “BASIN STREET BLUES”( Spencer Willams) та  “ALL OF ME” (Seymour Simons, Gerald Marks).

Виступи  Біг-Бенду  Черкаського музичного училища ім. С.С.Гулака-Артемовського завжди є святом для черкащан, а на цей раз його майстерністю насолоджувались й  жителі та гості столиці, що стало незабутньою подією в мистецькому житті цього року!

                         Голова циклової комісії «Музичне
мистецтво естради» Черкаського музичного 
училища ім. С.С. Гулака-Артемовського  та
громадської організації «Фонд сприяння
розвитку джазового мистецтва України    
«Джаз-Палітра»  Лариса Красавіна

       



17-04-2024



10 квітня 2024 року в затишному залі Черкаського музичного фахового коледжу відбулося яскраве свято музики «Парад імпровізацій»
 


12-04-2024



Вітаємо студенток Анастасію Владімірцеву та Дар'ю Лісовську із публікацією їх статті в найпрестижнішому журналі України
 





10 квітня 2024 студенти Черкаського музичного фахового коледжу ім. С.С. Гулака-Артемовського виступили перед пораненими військовими, які проходять реабілітацію в одній з черкаських лікарень
 


24-03-2024



30 березня 2024 о 17:00 - Концерт органної музики заслуженого артиста України Максима Сидоренка
 





29 березня 2024 о 16:00 - «Весна іде, красу несе…», концерт творчих колективів та солістів спеціалізації "Народні інструменти"
 


21-03-2024



27 березня 2024 о 14.45 - "День відкритих дверей" циклової комісії "Музичне мистецтво естради"
 


20-03-2024



15 березня 2024 в коледжі в рамках проведення тижня педагогічної практики відбувся концерт з концертмейстерського класу
 





13 березня 2024 відбувся концерт присвячений світлій пам'яті Володимира Івасюка. Цього року одному з найталановитіших представників української музики ХХ століття виповнилося б 75
 


05-03-2024



Минулого тижня в коледжі відбувся гала концерт-нагородження переможців 11 конкурсу на краще виконання твору українських композиторів імені Гулака-Артемовського
 


20-02-2024



В ці дні ми згадуємо перших Героїв, нашу Небесну Сотню, які показали всьому світу могутність духу, неосяжну любов до рідної Батьківщини, відвагу та мужність
 


13-02-2024



14 лютого 2024 о 14.45 - Концерт "МЕЛОДІЯ ДВОХ СЕРДЕЦЬ"
 


09-02-2024



11 конкурс Черкаського музичного коледжу на краще виконання творів українських композиторів. Прийом заявок триває
 


08-02-2024



7 лютого 2024 студенти Черкаського музичного фахового коледжу ім. С. С. Гулака-Артемовського знову завітали з міні концертом в рамках проекту "СИЛА МУЗИКИ" міжнародного фестивалю "Музичні Імпрези України" до однієї з черкаських лікарень.
 


01-02-2024



31 січня 2024 до коледжу завітали представники благодійного фонду «Час Надії», під керівництвом відомого капелану Лори Когут, яка наразі знаходиться на фронті, а саме заступниця фонду – Інна Шафорост та представниця громадської організації «Ти потрібен нам» - Аліна Діденко
 


 
© Черкаське музичне училище ім. С.С.Гулака-Артемовського, 2009. Усі права застережені Розробка: І. Колісник